måndag 28 juni 2010

Mumsiga menyer



Hej igen! Nu är det bara några dagar tills LEVA Kungslador öppnar på riktigt. Vi tyckte därför det kunde vara på sin plats med lite smakprover från sommarens menyer, både kökets och kaféets. Först ut är Katarina som visar några av de godsaker som hon kommer att baka till er.



Anna presenterar vad köket har att erbjuda på en JÄTTESTOR svart tavla så alla gröna bönor, rostade primörer och rödvinskyar får plats ...



... och Jacob visar på en lite mindre tavla vad man kan få på sin macka. En rad, en macka. För alla barn finns det ugnspannkaka och man kan även beställa halv portion från hela menyn.
Smaklig måltid!

måndag 21 juni 2010

Pausbild



Eftersom vi blir borta från bloggen en stund så kommer här en liten pausbild från vår fina skogslek. Där kommer det att finnas mycket kul inom kort, förmodligen bor det älvor där också.

Tre dagar på LEVA







Den 17–19 juni har varit tre helt fantastiska dagar för oss ute på kungsladorna. I fredags hade vi en liten inofficiell rundvisning för några inbjudna och i lördags var det stor baluns med en massa bra band och gott att äta och dricka. För att trolla fram lador i feststass fick vi helt enkelt strunta i ärtsoppan och pannkakorna i torsdags och pyssla som om alla morgondagar var invigningsdagar. Vi rullade gräsmatta, vagnar med varor, rollers och till slut oss själva i säng. Trötta men lyckliga, lite som Askungen med undantaget att vi förhoppningsvis slipper se ladorna tappa färgstassen och putsen vid midnatt.

Och nu koncentrerar vi oss på den officiella öppningen den 1 juli och det blir lite tyst här någon vecka eller så. Tills vi kan återkomma med mer information om öppningen och programmet för juli. Men först vill vi rikta ett stort varmt tack till alla som kommit och gjort dessa dagar så fina! Hoppas ni fick en skön stund hos oss och kommer tillbaka snart och ofta!

Vi hörs snart igen!

onsdag 16 juni 2010










Stress, stressigare ... smygöppning på lördag. Peter håller på och fixar en fantasieggande vattenlek, Jacob och Karin målar, Helena leder bygget och ser fortfarande glad ut, Catharina överblickar odlingarna och Hanna pratar i mobil samtidigt som det pågår en modeplåtning precis bredvid. Det säger något om stämningen just nu ute på ladorna, allt händer samtidigt och huller om buller. Vi skulle ljuga om vi sa att vi inte kände av nerverna en smula, samtidigt som allt känns så spännande. Kom förbi på lördag och känn lite på atmosfären, ladorna vill gärna borsta av sig det värsta byggdammet för er skull. Göra sig lördagsfina, grilla lite lamm, luta sig tillbaka med lite skön musik. Hämta andan i gott sällskap.

måndag 14 juni 2010





Nu är det bara fyra dagar kvar till smygtitten för allmänheten på lördag. Även om det är massor av arbete kvar vill vi förmedla en bild av vad vi vill ge våra gäster; inspiration och upplevelser i en vacker och rofylld miljö. Så när vi står och pysslar med något i växthuset och kikar bort mot ladorna ser vi – om vi kopplar på örnblicken – hur det står en flaska kall cider och en tallrik med något gott på och väntar. Och det vet man ju, att den som väntar på något gott ... ofta har en pensel i handen.

torsdag 10 juni 2010

Smygtitta och softa




Ännu är vi inte färdiga (blir man någonsin det?) ute vid Kungsladorna. Men vi har kommit en bra bit på väg och känner att det är dags att bjuda in till en liten "snart öppnar vi på riktigt men kom redan nu och se allt spännande som händer här och njut av att slippa göra något"–smygtitt. Tanken är att vi jobbar på som vanligt inför den officiella öppningen 1 juli och ni, ja, ni tjuvkikar, slappar och fikar lite. På så vis kan ni säga till era bekanta sedan att ni varit med om hela resan, på den tiden då toaletterna saknade tak, då tomatplantorna var små bebisar och då växthuset var så nytt att det kändes som en enda stor glashimmel.

Vi smyger lite den 19:e, mer information inom kort här på bloggen, på facebook och i GA och GT.


Representanter för delägarkollektivet bakom LEVA Kungslador passade på att känna in atmosfären i äppellunden igår. Som ni ser på vår glada uppsyn gick det bra. Barnen satt till och med stilla i flera minuter. Snart är det er tur att mysa under äppelträden!

fredag 4 juni 2010

Glass i stora lass




Om man är besatt av glass finns det dagar som är lite bättre än andra. Det kan vara när man unnar sig en lyxglass med 110 procent grädde framför filmen i soffan eller en perfekt sorbé i solen. Problemet med dessa ögonblick är att de ofta har en alternativkostnad, det är lätt att tänka på smakerna man valde bort. När vi på LEVA hade glassavsmakning i onsdags var det lite som om man dött och kommit till glasshimlen. Den vitskrudade glassängeln Pär Wikström från Guteglass dukade fram smak efter smak och ... det var helt enkelt en mycket bra dag på kontoret. Man behövde inte välja, det var bara att njuta av allt. En livsstil som man lätt skulle kunna vänja sig vid.

Det var allt från krämig salmbärssorbé till Yoghurt och hallon som lyckades vara sådär barnsligt tilltalande samtidigt som den var syrlig och vuxenfräsch. Vuxenfräsch, förresten? Ja, ni förstår. Och så var det honung & saffran och smultron och ... en massa gott helt enkelt. Godsaker som vi kommer att erbjuda på LEVA Kungslador, om vi nu bara kan bestämma oss för vilka smaker vi ska ha. Vilka gillar ni? Titta in på vår facebooksida och argumentera för just din favorit!